O nama

četvrtak, 22. veljače 2018.

Korina Matković | Vampir na satu hrvatskog jezika


Jedan školski četvrtak, pisali smo ispit iz hrvatskog. Svi smo pričali usred ispita kao da smo na tržnici. Učitelj nas je opominjao, ali nismo uopće čuli od dernjave. Glasno je viknuo, ali nitko nije obraćao pažnju. Jako se naljutio pa je ulovio dvoje učenika za majicu i podigao ih u zrak. Svi su zašutili i gledali u njega. Počeo je vikati na sve jer to stvarno nije bilo u redu od nas.  Sjeo je i bila je tišina.  Odjednom se Anika podigla sa stolice i pustila je Rock and roll pjesmu. Cijeli razred je ustao i počeo plesati.

Učitelj je izašao iz razreda. Otišao je u zbornicu po ravnateljicu. Ušli su u razred, a sva djeca su sjedila i šutjela. Ravnateljica je ljutito rekla učitelju da ju više ne zove ako nije jako hitno jer ima jako puno posla. Učitelj je sjeo, a ravnateljica je otišla u zbornicu.

Svi su opet počeli plesati. Stavio je čepiće u uši i krenuo zapisivati nešto u dnevnik. Kad je završio, viknuo je da svi imaju opomenu. Bez obzira na to oni nisu prestajali pričati. Izašao je iz učione.

Ubrzo se vratio i potrčao u kut razreda. Učenici su gledali što se dešava. U razred je ušao vampir. Učenici su uplašeno trčali po razredu i počeli se penjati  po ormarima i klupama. Jako su se bojali. Vampir je trčao u krug oko svih klupa. Zatim se zaustavio u jednom kutu razreda, a učitelj je stao pred ploču.

Sjednite svi na svoja mjesta! – vikne učitelj. Kada su svi sjeli, vampir je stao pred ploču i skinuo svoje odijelo. Bila je to učiteljica Sara iz informatike. Učitelj je objasnio učenicima da je on unajmio učiteljicu Saru koja je glumila vampira da bi se oni utišali.

Djeco nemojte pričati na satu jer bi ste mogli dobiti ukor, mogli bi ste biti izbačeni iz iz škole ili vas može napasti vampir  – reče učiteljica Sara.

Učenici su bili manji od makovog zrna.

Tako je prošao ispit iz hrvatskog. Svi su učenici dobili opomenu. Cijeli je razred je naučio važnu lekciju, a to je da ako ometaju sat neće se lijepo provesti. Sad je u razredu tišina na svakom satu.

Radionice kreativnog pisanja: prof. Vladimir Papić, Pula

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.