O nama

srijeda, 27. prosinca 2017.

FRIKK-ova umjetnička večer u CUG-u pokazala koliko publici nedostaju okupljanja oko stripa, rocka, književnosti i poezije




Piše: Sandra Pocrnić Mlakar

Ne daj se generacijo, jer ja neću imati s kim ostati mlad ako svi ostarite… - antologijska pjesma „Ne daj se, Ines“ Arsena Dedića u interpretaciji Roberta Roklicera označila je vrhunac prve Virovitičke umjetničke večeri u kafiću Cug na željezničkom kolodvoru u Virovitici. Umjetničku večer dinamične i razrađene dramaturgije organizirala je udruga FRIKK, a gost je bio Milko Kiš, pjesnik i klavijaturist Hladnog piva. Kiša i Roklicera pratili su mladi umjetnici i književnici sa svojim stihovima i interpretacijama, dok je Goran Gazdek, voditelj portala Pivnica.net, predstavio izložbu strip kvadrata s motivom piva pod naslovom „Nacrtaj mi krigl“, autora Mate Pejića.

Publika koja je napunila Cug pokazala je koliko su Virovitici nedostajala okupljanja oko stripa, rocka, književnosti i poezije te je s odobravanjem pratila dvosatni program u kojem su, uz glazbu Milka Kiša, čuli još neobjavljenu priču glumice i nagrađivane književnice Vlaste Golub, pjesmu i najnoviju pripovijetku Marine Mađarević, poeziju Ivančice Fett Škvarić i glumca Igora Goluba kako impresivno interpretira poeziju Josipa Severa. Svojom poezijom predstavila se i gošća Ivanka Blažević Kiš i gost Milosav Mikić Montenegro. Osim Arsenovih stihova, Robert Roklicer sugestivno je interpretirao pjesme Danijela Dragojevića, Borisa Marune i vlastite pjesme u prozi.
Kao Arsen koji stihom budi generaciju kako bi imao s kime ostati mlad, Robert Roklicer s udrugom FRIKK priređuje interaktivne i komunikativne kulturne događaje namijenjene svojoj generaciji. Otkako je prošle je godine doselio u naselje nedaleko Virovitice, Roklicer je kulturni život grada upotpunio prigodnim predstavama, književnim večerima i recitalima. Umjetničke večeri u kafiću Cug nastavljaju se sljedeći petak, 30. prosinca. Kako je najavio Roklicer, na programu će biti izbor iz najbolje svjetske ljubavne poezije i interpretaciji akademskog glumca Antuna Tudića.

Izvor: Virovitica.net

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.