Kolumne

ponedjeljak, 17. lipnja 2019.

Velika dvorana Hrvatskog sabora kulture ponovo postaje mjesto druženja amaterskih književnika


Najuspješnija ostvarenja amaterskog književnog stvaralaštva bit će predstavljena u Hrvatskom saboru kulture na 38. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji će okupiti autore iz čitave Hrvatske.

Bogati književni program 38. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika počinje u subotu, 29. lipnja, u 11 sati, a obuhvatit će nastup odabranih autora koji će se publici predstaviti svojim radovima iz svih triju grana književne umjetnosti. Na Susretu će biti dodjela plaketa onim najuspješnijima – plaketa „Mihovil Pavlek Miškina“ za poetsko stvaralaštvo na standardu i dijalektu, plaketa „Slavko Kolar“ za prozno stvaralaštvo te plaketa „Kalman Mesarić“ za dramsko stvaralaštvo.

Plakete će dodijeliti Prosudbeno povjerenstvo koje je ovog proljeća u rukama imalo 395 pjesama, 49 proznih radova te 14 dramskih. Na Susretu će sudjelovati 50 autora, od toga njih 18 iz Zagreba i okolice, čak 9 iz Podravine, 5 iz Slavonije, a isto toliko iz Istre, 6 iz Međimurja i 7 iz Dalmacije. Tročlano Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja Hrvatskog sabora kulture čine književna kritičarka Gordana Crnković Raunić, teatrologinja Dubravka Crnojević-Carić te književnik Marko Gregur.

Književnici koji u Zagreb pristižu iz raznih krajeva Lijepe naše druženje će nastaviti i u popodnevnim satima te u nedjelju, 30. lipnja, na radionici „Pišem i govorim stihove“ pod vodstvom istaknute hrvatske književnice Dorte Jagić.

Pokrovitelj 38. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika je Ministarstvo kulture RH.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.