nedjelja, 16. lipnja 2019.

Domagoj Rogulj


Domagoj Rogulj rođen je 20. rujna 1978. u Splitu, gdje je završio osnovnu školu  i gimnaziju. Na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je novinarstvo, uz jednu akademsku godinu provedenu na sveučilištu Bard College, SAD. Stekao je i diplomu magistra suvremenih europskih studija na Sveučilištu Sussex u Brightonu, Velika Britanija. Pohađao je i trogodišnji slobodni studij švedskog jezika i skandinavistike pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Zaposlen je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH, te od 2016. boravi na diplomatskom mandatu u Londonu. 

U veljači 2019. objavio je prvu zbirku pjesama „Palma na sjevernoj polarnici“ u izdanju splitske nakladničke kuće Redak, koja je predstavljena javnosti u splitskoj Gradskoj knjižnici Marka Marulića 6. lipnja 2019. Uz zbirku je objavljen i nosač zvuka s autorovim pjesmama u interpretaciji splitske umjetnice Mejreme Reuter, te uz njezinu glazbu, poglavito namijenjen osobama s poteškoćama vida.
Pjesme su mu u više navrata objavljene u časopisu „Poezija“ Hrvatskog društva pisaca, a objavljuje i na društvenim mrežama. Poezija mu je čitana i na Radio Splitu te u emisiji „Šest minuta poezije u šest“ Trećeg programa Hrvatskog radija.  Bio je jedan od finalista nagrade za književnost na društvenim mrežama Post Scriptum 2018. Dobitnik je treće nagrade za kratku lirsku priču "Oproštajni valcer" na natječaju Književnog kruga Karlovac 2007, a godinu dana poslije pričom „Sav taj jazz“ ušao je među deset finalista te nagrade. Uz pjesme piše i pjesme u prozi te kraće prozne tekstove putopisnog karaktera. Amaterski se bavi i fotografijom.

Tijekom 2007. radio je kao vanjski suradnik za književni portal Booksa.

Preveo je s engleskog na hrvatski nekoliko knjiga iz područja menadžmenta, odnosa s javnošću i europskih studija.

Nema komentara :

Objavi komentar