petak, 31. ožujka 2017.

Književnica Dorta Jagić, hitno treba financijsku pomoć radi odlaska na liječenje u inozemstvo


Ovogodišnja dobitnica nagrade Goranov vijenac, pjesnikinja Dorta Jagić, na svom je profilu na Facebooku objavila molbu za novčanu pomoć koja joj je potrebna za liječenje u inozemstvu:

Neki su me prijatelji, koji me, čini se, vole više nego ja sebe, nagovorili na javnu objavu. Dragi moji prijatelji, seke, brace i čitatelji, nije mi ovo drago pisati, moram pregristi ponos. Ali situacija je za moje zdravlje krajnje ozbiljna. Došli su mi prekjučer iz Mirogojske, i nakon opetovanog udara sumamedom, loši nalazi na boreliozu.

Dakle, nakon tri godine borbe, molitve, truda, zmijolika bakterija ne reagira više ni tako da se smanji u krvi, a u cijeloj regiji nema adekvatnog liječenja. Jedini izlaz koji vidim je, a po preporuci kolegice i iskusne supatnice, specijalizirana, privatna njemačka klinika Vital Klinik u Bad Driburgu. Troškovi jednomjesečnog liječenja (intravenozna kura) za mene bi bili 25.000 kuna, što je najniža cijena. Ali ja ni te love nemam (baš je mene moralo zadesiti rezanje laureatske nagrade)’.

Svi koji joj mogu pomoći mogu to napraviti uplatom na njezin račun u Zagrebačkoj banci: 

HR4623600003222240893.

Hvala u Dortino ime!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.